Hoe kun je je intuïtie ontwikkelen?

“Het enige wat er echt toe doet, is intuïtie.”
– Albert Einstein

intuitie ontwikkelenJe hebt vast wel eens een moment gehad dat je vantevoren al wist dat iets zou gebeuren. Je intuïtie gaf je duidelijk het gevoel dat je iets te wachten stond. Maar misschien heb je er niet op gereageerd, hoe sterk het gevoel ook was.

In de Veda’s wordt beschreven dat je intuïtie afkomstig is van de paramatma, de Superziel, een deelaspect van God dat in ieders hart huist en ons kennis toefluistert. We hebben dus allemaal toegang tot deze kennis, maar soms zijn we zo met onze geest bezig, dat we zijn vergeten hoeveel wijsheid we tot onze beschikking hebben als we naar ons hart leren luisteren.

Met deze tips leer je je intuïtie beter herkennen en versterken.

1. Leer het verschil kennen tussen angst en intuïtie

Er is een verschil tussen angst en intuïtie. Je angst is een schild dat je in je leven (of zelfs vorige levens) hebt opgebouwd om je te beschermen. Maar soms weerhoudt het ons er ook van om onze dromen te verwerkelijken.

Vaak heeft angst een negatieve klank – het is dat zeurderige stemmetje dat je zegt dat het je toch nooit zal lukken en dat je het beter bij voorbaat al kan opgeven. Intuïtie werkt juist vanuit liefde en aanmoediging.

Natuurlijk kan je intuïtie zich wel manifesteren in een naar gevoel, een voorgevoel dat er iets ergs gaat gebeuren. Maar kijk diep in je hart of je écht bang bent, of dat je gewoon bang bent voor verandering of om uit je comfortzone te moeten gaan.

2. Je intuïtie raakt je

Als het echt je intuïtie is, zal het je diep raken. Je wéét gewoon dat het zo is.

Misschien is het een dringend gevoel om een bepaald boek op een bepaalde bladzijde open te slaan, waar een boodschap voor jou is om verder te groeien. Je intuïtie leidt je naar hetgene dat je nodig hebt voor je spirituele en persoonlijke groei.

3. Wees aanwezig in het nu

Je leeft alleen in het nu, en alleen in het nu kun je je situatie veranderen. Wanneer je niet onnodig over je verleden of toekomst piekert, zul je meer in contact komen met je gevoel en weten wat je nu moet doen. Laat gedachten en emoties komen en gaan zonder ze vast te grijpen. Zo ontstaat er vanzelf meer ruimte voor je intuïtie om zich te laten horen.

4. Leer mediteren

Door te mediteren raak je beter gegrond in het nu, het reinigt je chakra’s en kalmeert je geest. Probeer daarom elke dag een paar minuten uit te trekken voor jezelf en je spirituele ontwikkeling. Verkies kwaliteit boven kwantiteit.

5. Train je intuïtiespier

Vraag jezelf aan het einde van een meditatiesessie wat op dat moment je diepste verlangen is. Je zult versteld staan hoe diep de informatie die je dan krijgt is!

Maar gebruik je intuïtie ook voor kleine dingetjes. ‘Welke kleding zal vandaag bijdragen aan een positief gevoel?’ ‘Zal in het park of door de straten wandelen?’

Zie je intuïtie als een spier die je al heel lang niet hebt gebruikt. Oefen gewoon elke dag, met kleine stapjes. Hoe meer je oefent, hoe sterker je intuïtiespier wordt! En wanneer je merkt hoeveel wijsheid er in je intuïtie verscholen ligt, zul je er steeds meer op leren vertrouwen.

Foto door: Ajawin.

  Deel de inspiratie! Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail to someone