Ontdek de unieke gaven en eigenschappen van jouw sterrenbeeld

Beschrijving van elk sterrenbeeld. Uitgebreide beschrijving voor elk teken van de dierenriem.

Het nut van astrologie en sterrenbeeld eigenschappen

Astrologie en astronomie werden vroeger altijd als één wetenschap gezien. Pas in de zestiende eeuw bewees Copernicus dat de aarde niet het centrum van het zonnestelsel was.

De twee studiegebieden dreven langzaam uit elkaar en uiteindelijk werd astronomie een “echte wetenschap” en astrologie “bijgeloof”.

Maar steeds meer mensen beseffen dat er meer is tussen hemel en aarde en dat mystiek en wetenschap elkaar niet hoeven uit te sluiten. Hoe meer wetenschappelijke ontdekkingen we doen, hoe meer mysteries het universum onthult.

Persoonlijk heb ik nog nooit een conflict tussen religie en astrologie gezien. Ik zie de planeten als een deel van de schepping die ons lessen leren en inzicht in onszelf geven.

Astrologie kan onze kijk op onszelf veranderen en verdiepen. Het kan ons meer ontzag geven voor het universum en ons aandeel daarin.

Astrologie leert ons dat alles in het leven onderling met elkaar verbonden is Niets staat op zichzelf. Alles wordt door elkaar beïnvloedt. We zijn één met het ritme van het zonnestelsel.

Met dit perspectief hoeven religie en astrologie elkaar ook niet uit te sluiten. Ze zeggen wel eens dat God degenen helpt, die zichzelf helpen. En astrologie is het ultieme hulpmiddel voor zelfontdekking, voor meer inzicht in onze innerlijke drijfveren zodat we bewust kunnen werken aan onze spirituele ontplooiing.

Bovendien kan het ons meer inzicht geven in de gedachten en drijfveren van anderen. Dan is het makkelijker om begrip te hebben voor iemands tekortkomingen of hen bij te staan in een moeilijke periode.

Ondanks mijn jarenlange ervaring met astrologie ben ik een scepticus. Dat lijkt misschien tegenstrijgig, maar ik heb astrologie keer op keer zien werken.

Inmiddels maak ik me niet meer druk over hoe en waarom het werkt. Ik vind het gewoon leuk en het werkt voor mij!

Nu vind ik het ook leuk om andere mensen te helpen en hen een nieuw perspectief op hun leven te geven. Het is leuk om mensen te zien open staan voor de wonderlijke wereld van innerlijke processen die worden weerspiegeld door de beweging van de planeten.

Dankzij astrologie kan ik anderen helpen de leidende kracht van wijsheid in zichzelf te vinden. Voor mij is astrologie een manier om de patronen en cycli van het leven te bekijken. Het is geruststellend, want het geeft me het gevoel dat het leven niet chaotisch of willekeurig is, maar constant wordt geleid door een liefdevolle hand.